OMOR – infracțiunea pentru care va răspunde tânărul care i-a spulberat pe micii fotbaliști pe trecerea de pietoni!

868

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Claudiu Nițariu, tânărul care anul trecut în decembrie a spulberat un grup de copii pe o trecere de pietoni din municipiul Petroșani.

Bărbatul este acuzat de de omor, tentativă la infracțiunea de omor calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, spun procurorii hunedoreni care au instrumentat dosarul.

”Din cercetările efectuate în cauză, rezultă că la data de 21.12.2022, în jurul orelor 21:58, fără a poseda permis de conducere şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, mai exact 1,55 gr.%0 alcool pur în sânge-prima probă la ora 23:30, respectiv 1,40 gr.%o alcool pur în sânge – a doua probă la ora 00:30, a condus autoturismul marca VW Passat cu nr. de înmatriculare HD-01-VIN pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara şi, prin nerespectarea mai multor reguli de circulație, dar şi prin asumarea producerii unui eveniment rutier cu consecințe letale asupra sa şi a altor participanţi la trafic, a surprins şi accidentat pe trecerea de pietoni din zona sensului giratoriu de la Avion” pe persoanele vătămate minore C.R.C., U.S.A., G.M.A., P.D.I., P.L.A.M. şi P.C.A., determinând în acest fel decesul acesteia din urmă la data de 22.12.2022, dar şi vătămarea corporală a celorlalte persoane vătămate, acestea necesitând zile de îngrijiri medicale, după care a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.. Rechizitoriul, împreună cu dosarul cauzei, au trimise Tribunalului Hunedoara, spre competentă soluţionare”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Nițariu se află în arest preventiv, măsură dispusă după comiterea accidentului extrem de grav
În luna decembrie a anului trecut, în apropierea Crăciunului, un băiat de numai 11 ani a fost ucis într-un cumplit accident de circulaţie, iar alţi cinci copii au ajuns în spital
Totul după ce tânărul de 19 ani s-a urcat la volan deşi era băut şi nu avea permis de conducere. Îşi cumpărase maşina de doar o săptămână şi nu a mai avut răbdare să promoveze examenul. Alcoolemia era halucinantă. Etilotestul a indicat 0,8 la mie în aerul expirat, în timp ce probele de sânge au arătat cumplita realitate: 1,55 la mie!
Şoferul a intrat în copiii care traversau strada ca în popice şi i-a spulberat, fără măcar să frâneze şi, în plus, a părăsit locul accidentului. A fost prins în foarte scurt timp în Aninoasa, acolo unde domiciliază, şi reţinut de poliţişti, iar ulterior instanța a dispus arestarea preventivă a lui.

Carmen PREDA