Începe procesul juristului Primăriei Lupeni, acuzat de fapte de corupție. A cerut 50.000 de euro pentru o concesiune!

181

Dosarul juristului Primăriei Lupeni Constantin Pavăl, acuzat de DNA de fapte de corupție, a fost reînregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru daat de 15 mai 2023.

În luna februarie, judecătorii au restituit dosarul procurorilor DNA pentru remedierea unor neregularități constatate în rechizitoriu. Constantin Pavăl se află sub control judiciar, măsură dispusă de magistrați.
La jumătatea lunii decembrie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 decembrie 2022, juristului Primăriei Municipiului Lupeni, Constantin Pavăl, pentru luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care probează că, în perioada octombrie – noiembrie 2022, Constantin Pavăl ar fi pretins de la un om de afaceri, investitor în turism, suma de 50.000 euro pentru a-l “ajuta” să concesioneze o suprafață de teren de 160 mp, aflată în proprietatea Primăriei municipiului Lupeni.
Anterior, spun anchetatorii, Pavăl fusese desemnat printr-o dispoziție a primarului să facă parte din comisia de negociere directă ce avea ca obiect concesionarea terenului respectiv.

”După mai multe negocieri, suma finală care i-ar fi fost remisă inculpatului Pavăl Constantin ar fi fost de 7.000 de euro, plătibilă într-o singură tranșă. De menționat este faptul că, după primirea banilor, “problema” omului de afaceri ar fi fost rezolvată în doar o zi și jumătate, respectiv pe data de 03 noiembrie 2022. Inculpatului Pavăl Constantin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, arătau oficialii Biroului de Informare și Relații Publice al DNA.

Constantin Pavăl a fost ridicat de la sediul Primăriei în urma unui flagrant, organizat de procurorii anticorupție.

Carmen PREDA