Contestațiile blochează asfaltarea străzilor din Deva

132

Programul de asfaltare a străzilor din municipiul Deva este blocat de contestații, care au paralizat această activitate. Până la soluționarea acestora, reabilitarea străzilor din municipiul reședință de județ nu poate continua, a explicat primarul Florin Nicolae Oancea.

Practic, procedurile legale anevoioase împiedică administrația publică locală din Deva în acest moment să trimită pe teren echipele pentru reparații.

”Prima licitație pentru reparații de anul trecut, care urma să acopere perioada 2022 – 2026, a rămas fără rezultat, întrucât câștigătorul s-a retras inexplicabil. Am trecut la cea de-a doua licitație, al cărei rezultat a fost contestat, mai întâi la CNSC, iar apoi, după respingerea contestației, chiar în instanță, la Curtea de Apel Alba Iulia, care, la rândul ei, a respins acțiunea. Însă, zilele trecute, Primăria Municipiului Deva a primit vestea unei noi contestații, care va trebui soluționată și care PARALIZEAZĂ în continuare echipele de intervenție. Procedural vorbind, această ultimă contestație va avea o decizie la CNSC la jumătatea lunii iunie. Dacă va fi respinsă și nu mai apare, fie cu intenții bune, fie cu intenții rele, vreun contestatar, deci când LEGEA ne-o va permite, atunci ne apucăm de treabă”, a precizat primarul municipiului Deva, Florin oancea.

Numai că, toată această “sarabandă” a contestațiilor înseamnă timp, luni de zile pierdute, toate în defavoarea cetățenilor.

”Banii pentru reabilitarea asfaltului sunt pregătiți, îi avem în cont. Este vorba despre 2 milioane de euro care așteaptă să fie cheltuiți pentru confortul dumneavoastră”, a mai spus edilul devean care subliniază că va reveni cu precizări asupra acestei chestiuni stringente și a cauzelor ei.

Carmen COSMAN – PREDA