Prefectul Călin Petru Marian este decis să curețe ”deșeurile lui Merișanu”, care îi otrăvesc pe vulcăneni!

404

De nenumărate ori a fost amendată Primăria Vulcan condusă de Cristian Merișanu pentru deșeurile de pe platforma defunctei Pregoterm care se tot aprind fără ac cineva să ia vreo măsură. Din cauză că fumul este toxic și otrăvește aerul, afectând localnicii din zonă, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a decis să ia taurul de coarne și să găsească o soluție pentru a curăța gunoaiele lui Merișanu.

Deșeurile, majoritatea din material plastic, sunt depozitate într-o hală dezafectată și periodic iau foc. În repetate rânduri Primăria Vulcan a fost sancționată de Garda de mediu, din cauză că fumul degajat este toxic și otrăvește aerul respirat de vulcăneni. Poate și păentru faptul că sancțiunile financiare nu îi afectează la buzunare, edilii din Vulcan nu au luat nicio măsură. Pregoterm, firma de interes local de care aparțin gunoaiele și hala, se află în faliment, dar nici administratorul judiciar nu a găsit până acum vreo soluție pentru a curăța zona. Așa că, periodic, deșeurile se aprind în mod repetat, pentru că oricine are acces acolo, hala neavând nici măcar pereți!


Calin Petru Marian - prefectul judetului Hunedoara
Calin Petru Marian – prefectul judetului Hunedoara

În această problemă a decis să se implice prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, din dorința de a veni în sprijinul localnicilor din Vulcan, cei care au direct de suferit de pe urma poluării aerului.

”Am convocat pentru mâine (n.r. miercuri), la ora 10.00, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, iar la ședință va participa și comisarul șef al Gărzii de Mediu Hunedoara, pentru a analiza problema deșeurilor de la Vulcan. După aceea mă voi deplasa la Vulcan, să discut și cu primarul pentru a găsi cele mai bune soluții pentru a rezolva cât mai repede această problemă care îi afectează direct pe locuitorii municipiului Vulcan. Trebuie să facem neapărat ceva. Acolo este un focar de infecție care trebuie neapărat curățat”, a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Călin Petru Marian a precizat că este decis chiar să ceară sprijin din mediul privat pentru a curăța cât mai urgent deșeurile care îi intoxică pe vulcăneni!

Carmen COSMAN – PREDA