A fost publicată în Monitorul Oficial legea care dă posibilitatea emiterii titlurilor de proprietate pentru zonele necooperativizate. Ce trebuie să facă deținătorii de terenuri

292

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a explicat ce pași trebuie să parcurgă deținătorii de terenuri din zonele care nu au fost cooperativizate pentru a primi titlurile de proprietate.

Legea, inițiată de deputatul PNL Vetuța Stănescu împreună cu deputatul PNL Florin Roman, a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial. Prefectul județului, Călin Petru Marian, a subliniat că reprezintă o reușită imensă pentru județul Hunedoara și un pas important în ceea ce privește rezolvarea multor probleme ale cetățenilor hunedoreni.

”La inițiativa deputatului PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu, legea fondului funciar nr. 18/1991, a fost modificată și permite obținerea dreptului de proprietate pentru anumite terenuri din zonele necooperativizate în situația în care acestea îndeplinesc condiții legale. Deținătorii sau moștenitorii terenurilor care nu s-au înscris în cooperativa agricolă de producție sau cei care nu au predat sau nu li s-au preluat de la stat terenurile prin acte translative de proprietate pot solicita comisiei județene emiterea titlurilor de proprietate în condițiile în care îndeplinesc următoarele condiții:

a) deținătorii sau moștenitorii figurează cu terenul în registrul agricol, registrul cadastral și în evidențele fiscale;

b) pentru terenul în cauză nu a fost deschisă carte funciară în baza legii cadastrului și a publicității imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) terenul nu face obiectul cererilor de reconstruire sau constituire a dreptului de proprietate de către alte persoane și nici nu s-a eliberat anterior titlu de proprietate cu privire la acesta.

Persoanele îndreptățite, care îndeplinesc condițiile de mai sus, pot depune o cerere în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii la primăria de pe raza căreia se află terenul în cauză.

Este o reușită imensă pentru județul Hunedoara și un pas important în ceea ce privește rezolvarea multor probleme ale cetățenilor hunedoreni. Acest lucru a fost realizat de către Partidul Național Liberal, prin inițiativa pe care a avut-o deputatul Vetuța Stănescu în Parlamentul României”, arată prefectul de Hunedoara.

Acesta a precizat că, în cel mai scurt timp, Instituția Prefectului va elabora procedura pentru soluționarea acestor cereri, o va comunica către primării și va fi adusă la cunoștința publicului.

”În calitate de prefect al județului Hunedoara și președinte al Comisiei Județene de Fond Funciar voi dispune ca fiecare comisie locală de fond funciar și fiecare primărie să informeze cât mai repede cetățenii despre această lege. Fiecare dintre noi trebuie să știm că cel mai important lucru este să depunem cererea în termen de 6 luni”, a conchis Călin Petru Marian – prefect de Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA