Prefectul vine cu soluția pentru deșeurile care sufocă Vulcanul. Se pregătește chiar și o amplă campanie de ecologizare

1131

Preocupat de găsirea celor mai bune și mai rapide soluții pentru oameni, care nu trebuie să mai sufere din cauza munților de deșeuri din hala dezafectată de la Vulcan ce se aprind periodic și sufocă aerul, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat o nouă întâlnire la Prefectură cu factorii abilitați.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că este decis chiar să recurgă la o amplă campanie de ecologizare a zonei, pentru ca deșeurile să ajungă la groapa de gunoi.

Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara: „Prioritatea mea este ca deșeurile de la Vulcan să fie transportate și depozitate cât mai rapid. Soluția comun agreată în cadrul întâlnirii de astăzi este ca administratorul judiciar să convoace adunarea creditorilor pentru a fi alocată suma pe care operatorul licențiat în managementul deșeurilor a ofertat-o, iar dacă bugetul este unul limitat, vom lansa și coordona o amplă acțiune de ecologizare, în care vom coopta mediul privat de afaceri și instituțiile publice, pentru ca pericolul la care este expusă comunitatea din Vulcan să fie înlăturat”.

Întâlnirea desfășurată la sediul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara a avut ca tematică deșeurile depozitate în hala care adăpostea stația de sortate a societății comerciale S.C. Pregoterm S.A. Vulcan, aflată în subordinea Consiliului Local al Municipiului Vulcan, înainte de intrarea în insolvență.

Pentru aceste deșeuri, majoritatea din material plastic, Primăria Vulcan a fost sancționată de mai multe ori de Garda de mediu, din cauză că fumul degajat este toxic și otrăvește aerul respirat de vulcăneni. Edilii din Vulcan nu au luat însă nicio măsură care să ducă la rezolvarea acestei situații spinoase. Pregoterm, firma de interes local de care aparțin gunoaiele și hala, se află în faliment, dar nici administratorul judiciar nu a reușit până acum să curețe zona zona. Așa că, prefectul județului Hunedoara a decis să se implice direct pentru ca munții de deșeuri să ajungă, așa cum este firesc, la groapa de gunoi.

Carmen COSMAN – PREDA