Asfalt cu carnet de partid!

408

Până și asfaltul a început să aibă carnet de partid în județul Hunedoara. În timp ce drumurile din localitățile conduse de PSD sunt ”bibilite” cu mare atenție de conducerea social – democrată a Consiliului Județean Hunedoara, cele din localitățile conduse de primari de altă coloratură politică sunt date la o parte. Atenție, vorbim despre drumuri județene, pe care CJ Hunedoara, instituția condusă de Laurențiu Nistor – președintele PSD Hunedoara, are OBLIGAȚIA de a le reabilita, dar de care acesta uită periodic.

Să luăm exemplul DJ 706 Vorța – Brad. Drumul se prăbușește la propriu, iar participanții la trafic sunt puși în pericol. Zona este semnalizată, însă doar atât. Nu există niciun semn că administratorul drumului ar intenționa să stabilizeze calea de acces și să înlăture pericolul. Am căutat pe site-ul Consiliului Județean Hunedoara un proiect care să dea măcar speranțe celor care tranzitează acest drum județean. Nu există! Ultima hotărâre postată pe pagina oficială a administrației publice județene este din anul 2015, pe vremea în care PSD nu conducea instituția, președinția la acel moment fiind la PNL. Era vorba despre aprobarea actualizării devizului general pentru DJ 706A-Vorța-Visca-Țebea-DN 76, km 17+800-28+800, alături de alte drumuri județene. Fără conotație politică!

În același timp, Consiliul Județean Hunedoara găsește resursele necesare pentru reabilitarea unor tronsoane de drum, chiar și pentru cele pe care NU le are în administrare. De exemplu, în ședința CJ Hunedoara din data de 26 mai 2023, președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor propune preluarea în administrare temporară a unui drum vicinal din comuna Mărtinești, pentru modernizarea și reabilitarea acestuia. Un alt proiect de hotărâre se referă la un alt drum din intravilanul orașului Aninoasa. Tot pentru modernizare și reabilitare. Ce au în comun cele două localități? Ambii primari sunt de la PSD! Și, din păcate, nu sunt singurele cazuri în care chiar și asfaltul primește carnet de partid!

Carmen COSMAN – PREDA