Plan pentru prevenirea consumului de droguri în rândul elevilor, la Petroșani

136

Consiliul Local al municipiului Petroșani a adoptat un plan de măsuri pentru prevenirea și limitarea consumului de droguri în rândul elevilor, iar ulterior primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, s-a întâlnit cu directorii instituțiilor de învățământ din municipiul Petroșani. La ședința de lucru a participat și senatorul Lucica Dina Muntean, membru al Comisiei de Învățământ din Senat.

Tema întâlnirii a constituit-o tocmai prezentarea planului de măsuri pentru prevenirea și combaterea consumului de droguri, precum și găsirea de comun acord a celor mai bune soluții pentru siguranța elevilor.

”Am avut astăzi o ședință de lucru cu toți directorii unităților de învățământ preuniversitar din Petroșani, astfel încât să găsim, de comun acord, cele mai bune soluții pentru prevenirea și limitarea consumului de droguri în școli sau pe timpul școlii. Consiliul Local a adoptat, în ședința de joi, un plan de măsuri pentru prevenirea și conștientizarea elevilor, dar și a părinților, legat de consumul de droguri. Problema este foarte complexă și foarte serioasă, în condițiile în care sunt tot mai mulți tineri care devin consumatori de droguri. Pentru a rezolva această situație foarte gravă, care îi afectează pe copiii noștri, trebuie o conlucrare foarte strânsă între părinți, școală și administrația publică, în limitele atribuțiilor pe care ni le conferă legislația. Noi, prin Hotărârea de Consiliu Local pe care am adoptat-o ieri vom aduce specialiști care să organizeze ședințe de pregătire cu profesorii, cu elevii și cu părinții deopotrivă”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Din păcate, consumul de droguri în rândul copiilor și adolescenților din școlile noastre a devenit o realitate cu care se confruntă profesorii, părinții, autoritățile publice locale, spitalele și nu în ultimul rând Autoritatea Națională Antidrog(ANA), a subliniat senatorul Lucica Dina Muntean.

”Recent, în Camera Deputaților din Parlamentul României a avut loc o dezbatere despre combaterea consumului de droguri în unitățile de învățământ. Consumul de droguri în rândul copiilor, adolescenților și al tinerilor este problema noastră a tuturor! Planul de măsuri adoptat de CL Petroșani pune în evidență necesitatea unei mai strânse colaborări între părinți, școală și administrația publică locală. Prin Hotărârea de Consiliu Local adoptată vor fi aduși la Petroșani specialiști care să formeze cadrele didactice și părinții pentru a putea interveni rapid și eficient în cazul copiilor care consumă sau distribuie droguri în școală și care să-i conștientizeze pe copii despre riscurile la care se expun în ambele cazuri. Mi s-a părut foarte important faptul că am putut discuta deschis cu colegii mei despre aceste probleme și că le-am putut prezenta activitățile pe care le desfășor în Senatul României în acest sens, precum și faptul că ei au venit cu propuneri pentru niște inițiative legislative pe care le consideră benefice”, a declarat Lucica Dina Muntean, senator PNL de Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA