Baroni într-un județ sărăcit! Laurențiu Nistor, netulburat de criza economică!

540

Județul Hunedoara este mai sărac și mai depopulat cu fiecare zi care trece. Mulți oameni abia își duc zilele și fac față cu greu scumpirilor în lanț la alimente sau utilități. Și totuși, într-un județ sărăcit, există personaje care și-au construit adevărate imperii financiare. De exemplu, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, pentru care criza economică traversată de România și alte state europene în ultimii ani pare să nu fi existat.

În doar un an, conform declarației de avere, Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara și șeful PSD-iștilor hunedoreni, și-a achiziționat, conform celei mai recente declarații de avere, un autoturism Skoda și un utilaj agricol. Mai are în proprietate, împreună cu soția, 10 terenuri, majoritatea agricole, două imobile și nu mai puțin de 12 depozite și conturi bancare în care a acumulat peste 1,5 milioane de lei.

În 2022, din salariul primit în calitate de președinte a CJ Hunedoara, județul care se afundă-n sărăcie, Nistor a câștigat 164.492 lei, a mai băgat în conturi 54.371 lei pensie și alte 73.372, bani proveniți din PENSIA SPECIALĂ de la Camera Deputaților. Și una dintre firmele pe care le deține, Reparații Serv SRL a mers foarte bine, iar președintele pesediștilor hunedoreni a primi 161.000 lei sub formă de dividende.

Din activități agricole sau forestiere a mai beneficiat de 35.000 de lei – vânzări cereale, respectiv 36.000 lei – vânzări masă lemnoasă.
Și pentru că în ultimul an, comparativ cu precedenta declarație de avere, conturile lui nu au avut deloc de suferit, s-a simțit generos și a acordat către cea de a doua firmă pe care o deține, Bejan Serv, un împrumut în nume personal de 84.000 de lei!
Ținând cont că s-a descurcat extrem de bine chiar și într-o perioadă dificilă economic, probabil că șeful PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, ar fi fost bun măcar într-o funcție de consilier financiar în noul Guvern al colegului său de partid Marcel Ciolacu. Nu e puțin lucru să îți cumperi mașină, utilaje agricole, să acorzi împrumuturi, iar conturile și depozitele bancare să nu aibă de suferit!

Carmen COSMAN – PREDA