Șoșoacă a mai deschis un proces pentru Termocentrala Mintia. Nu are încredere în ”omul simplu, pensionara” pentru care Silvestru Șoșoacă strângea bani de proces?!

120
Foto: realitatea.net
Foto: realitatea.net

Vânzarea Termocentralei Mintia continuă să facă valuri și să constituie teme numai bune de propagandă pentru unii reprezentanți ai scenei politice românești. Remarcată mai ales prin scandalurile generate, senatoarea Diana Șoșoacă încearcă să speculeze unele temeri din spațiul public legate de tranzacția către vizează Termocentrala Mintia și să-și creeze astfel, cel mai probabil, capital de imagine de la ”publicul – țintă”.

Așa că, Diana Șoșoacă a cesionat o creanță, după cum singură a recunoscut, s-a transformat astfel în ”creditor” și a contestat în instanță vânzarea Termocentralei Mintia. Dosarul a fost înregistrat în data de 9 ianuarie 2023, la Tribunalul Hunedoara, și deocamdată nu are un termen de judecată.

Demersul lui Șoșoacă este cel puțin bizar, în condițiile în care inițial a susținut-o pe cea care a contestat prima dată vânzarea acestui obiectiv economic, în luna noiembrie 2022 și despre care spunea că este ”un om simplu, o pensionară”, pe numele ei Constanța Ștefania Hoșman, din București. Mai mult, în tot acest timp, soțul Dianei Șoșoacă, Silvestru, a organziat o strângere de fonduri cu un singur beneficiar: simpla pensionară.

Dacă a strâns sau nu banii necesari nu am aflat, dar în procesul intentat de Hoșman magistrații sunt așteptați să se pronunțe în data de 18 ianuarie.

Termocentrala Mintia a fost valorificată la 100% din valoarea sa de piaţă, respectiv echivalentul în lei a sumei de 91.236.832,87euro, din care 10.000.000 euro au fost achitaţi de către cumpărător ca garanție de participare la licitaţia publică ce a avut loc în data de 26.08.2022. Diferența de preţ a fost achitată în data de 27.12.2022.

Tranzacția este una dintre cele mai importante pentru sectorul energetic românesc, în special pentru zona de nord-vest a țării şi totodată cea mai mare vânzare din insolvență de anul acesta, au precizat oficialii.

Cumpărătorul va realiza investiții de peste un miliard de euro până în 2026, așa cum se prevede ferm în contractul de vânzare – cumpărare . 

Carmen PREDA