Lucian Heiuș a fost numit secretar general al Ministerului Finanțelor

844

Prim – Ministrul României, Marcel Ciolacu, a semnat decizia de numire a lui Lucian – Ovidiu Heiuș în funcția de secretar general al Ministerului Finanțelor. Postul pe care îl ocupă acum fostul șef al ANAF este din categoria înalților funcționari publici.

Considerat unul dintre cei mai buni finanțiști, cu o vastă experiență în domeniu, Lucian Heiuș a fost președinte ANAF timp de un an. A demisionat la finele lunii mai 2023, iar surse bine informate vorbeau la momentul respectiv despre presiuni care ar fi fost exercitate, ceea ce ar fi îngreunat misiunea pe care și-a asumat-o la preluarea acestei funcții. Acesta este și cel care a dezvăluit dimensiunea găurii din bugetul de stat ce ar fi fost construit pe date false de fostul ministru PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, dar care a refuzat să își asume problema.

În noua funcție, Heiuș va lucra direct cu Marcel Boloș, noul ministru de Finanțe în Cabinetul Ciolacu.

Până să preia președinția ANAF, Lucian Heiuș a fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor și a fost chiar propunerea de ministru al acestui portofoliu, în cabinetul Florin Cîțu, nominalizarea sa fiind acceptată atât de partidele de la putere, cât și de opoziție, tocmai datorită profesionalismului său dovedit în activitatea desfășurată.

Carmen COSMAN – PREDA