150 de mașini uzate, casate la Hațeg prin programul ”Rabla Local”

172

Nu mai puțin de 150 de autoturisme uzate, cu o vechime de peste 15 ani, vor putea fi casate pe raza orașului Hațeg prin programul ”Rabla Local”, derulat de Ministerul Mediului – Administrația Fondului pentru Mediu și administrațiile publice locale.

Potrivit primarului Adrian Pușcaș, în cadrul Comitetului de Avizare al AFM a fost aprobată solicitarea UAT Hațeg privind includerea în Programul privind casarea autoturismelor uzate și a fost semnat contractul de finanțare. Suma totală alocată de AFM orașului nostru este de 360.000 lei, respectiv 150 autoturisme mai vechi de 15 ani.

”Prin Programul Rabla Local cetățenii vor putea să-și caseze mașinile mai vechi de 15 ani și să primească în schimb suma de 3000 de lei, fără să fie condiționați să cumpere în schimb alt autovehicul nou. Stimulentul de casare este asigurat astfel: 2.400 lei de la AFM, iar diferența de 600 de lei din bugetul local. Cetățenii care doresc să beneficieze de acest program trebuie să aștepte publicarea pe site-ul AFM a anunțului de deschidere a sesiunii de înscriere pentru persoane fizice, iar apoi va începe înscrierea în aplicație a solicitanților de finanțare care au domiciliul pe raza UAT Hațeg”,a precizat primarul orașului Hațeg, Adrian Pușcaș.