Primăria Hunedoara nu mai are bani pentru lucrările edilitare. Împrumut de 4 milioane de lei!

300

După ce au cheltuit peste 700 de mii de lei pentru Zilele Municipiului Hunedoara, edilii din municipiul Hunedoara împrumută localitatea cu 4 milioane de lei, cu dobândă.

Cinci ani ar urma să fie plătite ratele creditului, iar banii ar urma să fie luați sub formă de împrumut din Trezoreria Statului. Proiectul a fost propus de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, iar în referatul de aprobare se susține că unele dintre proiectele europene aflate în derulare înregistrează întârzieri ”ca urmare a lipsei de resurse financiare în bugetul local pentru asigurarea cofinanțării proprii și a finanțării cheltuielilor neeligibile”.

Potrivit Hotărârii aprobate de CL Hunedoara, banii împrumutați cu dobândă ar urma să fie alocați următoarele proiecte:

– ,,Reabilitarea clădirilor publice din municipiul Hunedoara pentru creșterea eficienței energetice-Colegiul Tehnic Matei Corvin’’- 500.000 lei.

– ,,Modernizarea transportului în municipiul Hunedoara, prin investiții în transportul public ecologic-Coridorul de Est’’- 1.000.000 lei.

– ,,Modernizarea transportului în Municipiul Hunedoara, prin investiții în transportul public ecologic – Coridorul Central’’- 500.000 lei.

– ,,Modernizarea transportului în municipiul Hunedoara, prin investiții în transportul public ecologic-Coridorul de Vest’’- 1.000.000 lei.

– ,,Modernizarea serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante și reabilitarea spațiilor aferente ambulatoriului integrat Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara’’- 1.000.000 lei.

Și totuși, întârzierea în derularea proiectelor ori lipsa banilor invocată acum nu i-a împiedicat pe reprezentanții Primăriei Hunedoara să aloce un buget record pentru ediția din acest an a Zilelor Municipiului Hunedoara. Tot din fonduri publice!

Carmen COSMAN – PREDA