Lecție de ”moralitate” la Primăria Geoagiu. Postul de inspector la Autoritatea Tutelară, blocat din dispoziția primarului Cărăguț pentru viceprimarul Carmen Călugăr!

225

Viceprimarul orașului Geoagiu, Carmen Maria Călugăr, și-a asigurat viitorul în administrația publică locală în eventualitatea, tot mai previzibilă pe fondul nemulțumirilor, că actuala echipă din fruntea urbei nu va mai primi girul oamenilor pentru încă un mandat. Așa cum vă arătam ieri, Carmen Maria Călugăr, a candidat singură pentru postul de inspector cu rang de funcționar public la Autoritatea Tutelară. Nu pleacă din scaunul de viceprimar. A depus cerere de suspendare. E perfect legal, dar oare cât este de moral?!

Concursul cu unic candidat a fost organizat în data de 8 august. Imediat după ce a fost semnată dispoziția de numire a lui Carmen Călugăr în această funcție, aceasta a depus cerere de suspendarea pe perioada mandatului de viceprimar. Solicitare aprobată de primarul Vasile Cărăguț, care a emis Dispoziția 481/2023.

Potrivit documentului menționat anterior: ”Începând cu data de 17.08.2023, se constată suspendarea de drept a raportului de serviciu al doamnei Călugăr Carmen Maria, încadrată în funcția publică de execuție de inspector, clasa I, grad profesional superior în Compartimentul Autoritate Tutelară din cadrul Direcției de Asistență Socială Geoagiu, din aparatul de specialitate al primarului oraşului Geoagiu, pe perioada în care exercită mandatul de viceprimar al orașului Geoagiu”.

Practic, primarul și viceprimarul orașului Geoagiu blochează șansa altor oameni, poate la fel de bine pregătiți, de a avea un post bine plătit în administrația publică, mai ales că și Geoagiu, ca și celelalte localități ale județului Hunedoara, se confruntă cu o lipsă acută de locuri de muncă.

Demersul este fără îndoială legal, dar este oare și moral?!

”Pe perioada suspendării raportului de serviciu autoritatea publică are obligaţia să rezerve postul aferent funcţiei publice, iar raportul de serviciu al funcţionarului public nu poate înceta şi nu poate fi modificat decât din iniţiativa sau cu acordul funcţionarului public în cauză”, mai arată dispoziția primarului Cărăguț.

Altfel spus, pentru apropiați se găsesc mereu soluții. Dar pentru restul cetățenilor care au mandatat echipa administrativă a primarului Cărăguț? Lucrurile sunt la fel de repede rezolvate?

Carmen COSMAN – PREDA