Primarul Cărăguț îndatorează locuitorii din Geoagiu pentru un proiect ratat pe fonduri europene

382

Peste 407.000 lei este suma pe care primarul orașului Geoagiu, Vasile Cărăguț, a decis să o consume din împrumutul contractat, cu dobândă, de administrația locală pentru a finaliza construcția Centrului comunitar multifuncțional pentru asigurarea unor servicii de îngrijire personală situat la intrarea în așa – numitul ”cartier al romilor”.

Proiectul de hotărâre care vizează repartizarea banilor din creditul contractat de administrația publică locală a fost aprobat astăzi în Consiliul Local Geoagiu. Aleșii locali PNL s-au opus îndatorării populației din Geoagiu pentru nepriceperea echipei administrative din fruntea Primăriei Geoagiu, însă consilierii PSD au votat cu toții propunerea primarului Cărăguț, astfel că proiectul a trecut. PSD are majoritate în Consiliul Local.


Reamintim că lucrările la Centrul comunitar multifuncțional pentru asigurarea unor servicii de îngrijire personală se desfășoară aproape ca în balada Meșterului Manole. În toamna anului trecut, pentru acest proiect, evaluat la acel moment la 576.580 lei, constructorul a cerut rezilierea contractului și a abandonat lucrarea!
Inițial era vorba despre o finanțare din fonduri europene, dar acum s-a ajuns la îndatorarea populației!

De precizat că, din totalul creditului contractat, cea mai mare parte a sumei se duce spre acest fost proiect european ratat, însă mai sunt finanțate și alte două proiecte edilitare.

Carmen COSMAN – PREDA