Microbuze electrice pentru elevii din județul Hunedoara cu bani prin PNRR

128

Ministerul Educației a repartizat județului Hunedoara peste 30 de milioane de lei pentru achiziționarea de microbuze școlare pentru elevi în cadrul PNRR. Elevii vor beneficia în acest fel de transport sigur, modern și sustenabil. Ministerul Educației a semnat contractele de finanțare prin PNRR pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate transportului elevilor.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, ”pentru o distribuție echitabilă a microbuzelor electrice pe teritoriul României, astfel încât să se asigure accesul elevilor la un transport școlar către și dinspre școală, numărul total de microbuze electrice achiziționate se repartizează prin aplicarea de către fiecare Consiliu Județean a criteriilor de prioritizare descrise în Ghidul Solicitantului, pe baza analizei de nevoi”.

Sunt 48 de localități, din mediul rural și urban, care vor beneficia de acest apel de proiecte implementat de Ministerul Educației, condus de Ligia Deca.

În calitate de ministru al Educației, îmi propun să nu pierdem niciun leu care poate fi atras prin PNRR, printr-o adaptare continuă la nevoia din teritoriu. Contactele prin care microbuze electrice moderne vor ajunge în peste 1200 de localități, reflectă dorința noastră de a răspunde la nevoile reale din județe, cât și colaborarea eficientă între administrația centrală și cea locală. În cadrul acestei finanțări, am făcut eforturi să suplimentăm cu 50 de milioane de euro alocarea investiției, majorând de la 200 de milioane la 250 milioane de euro, fără TVA, iar la acestea s-a adăugat și cofinanțarea consiliilor județene în valoare de peste 7 milioane de euro”, a declarat ministrul Ligia Deca.

Carmen COSMAN – PREDA