Înfrângere la Tribunalul Hunedoara pentru Diana Șoșoacă

77

Tribunalul Hunedoara a respins cererea de intervenție formulată de senatoarea Diana Șoșoacă în dosarul deschis de o pensionară din București, care contestă vânzarea Termocentralei Mintia.

Diana Șoșoacă a cumpărat o creanță de la fostul lider de sindicat Cristian Iștoc pentru a putea formula cerere de intervenție în procesul deschis de Constanța Ștefania Hoșman, din București, însă fără succes.

Și celelalte cereri de intervențe din dosar au fost respinse.

”Respinge cererile de intervenţie principală formulate de senator Diana Iovanivici-Şoşoacă, Volf Luiza Tanţa, Gabriela Ştefania Nuţ, precum şi cererea de intervenţie accesorie formulată de Berenghi Cătălin Ioan, ca inadmisibile. Cu cale de atac odată cu fondul”, este decizia pronunțată marți de Tribunalul Hunedoara.

Anul trecut, licitația prin care termocentrala a fost vândută grupului irakian Mass Global Holding a fost contestată de o femeie din București, pe nume Constanța Ștefana Hoșman. Ea a declarat că evaluarea pentru vânzare s-a soldat cu un preț mult prea mic și s-a adresat Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, cerând anularea licitației, dar CNSC și-a declinat competența în favoarea Tribunalului Hunedoara.

Pe fond, procesul a primit un nou termen de judecată pentru data de 20 februarie.

Termocentrala Mintia a fost valorificată la 100% din valoarea sa de piaţă, respectiv echivalentul în lei a sumei de 91.236.832,87euro, din care 10.000.000 euro au fost achitaţi de către cumpărător ca garanție de participare la licitaţia publică ce a avut loc în data de 26.08.2022. Diferența de preţ a fost achitată în data de 27.12.2022.

Tranzacția este una dintre cele mai importante pentru sectorul energetic românesc, în special pentru zona de nord-vest a țării şi totodată cea mai mare vânzare din insolvență de anul acesta, au precizat oficialii.

Cumpărătorul va realiza investiții de peste un miliard de euro până în 2026, așa cum se prevede ferm în contractul de vânzare – cumpărare. 

Carmen PREDA