Prefectul județului Hunedoara ia atitudine în problema deșeurilor

191

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, se implică în rezolvarea problemei deșeurilor după decizia Tribunalului București pronunțată ca urmare a contestației formulate de operatorul Brai Cata.

Pentru găsirea celor mai bune soluții, Prefectul Călin Petru Marian a decis să pună la aceeași masă toate persoanele Implicate.
În acest sens, reprezentantul Guvernului în teritoriu a decis convocarea unei întâlniri de analiză și informare pe problema gestionării deşeurilor în zonele 1, 2 şi 3 din judeţul Hunedoara. Întâlnirea va avea loc vineri, 20 ianuarie la la sediul Inspectoratului Scolar Județean Hunedoara.
În cadrul acestei dezbateri vor fi prezentate efectele şi consecintele juridice ale hotărârii Tribunalului Municipiului Bucureşti asupra derulării contractului şi asigurării continuităţii funcţionării serviciului de salubrizare în UAT-urile care fac parte din Zona de colectare 3 CENTRU. De asemenea, vor fi analizate efectele juridice ale hotărârii menţionate asupra procedurii de încheierii contractelor pentru asigurarea continuității în UAT-urile din Zona de colectare 1-Brad şi Zona de colectare 2-Hateg, având în vedere faptul că obligativitatea contractuală a operatorului actual BRAI- CATA de a menţine continuitatea serviciului de salubritate în aceste zone expiră în data de 21 ianuarie 2023.
Pe de ată parte, ședința convocată de prefectul județului Hunedoara urmărește să analizeze și stadiul demersurilor şi al procedurilor pentru “licitaţia mare”, respectiv pentru atribuirea gestiunii serviciilor publice de salubrizare în UAT-urile din cele 3 zone de colectare, dar și prezentarea din partea responsabililor a unui calendar actualizat având în vedere hotărârea instanţei de reducere a termenului de execuție al contractului pe Zona 3 la data de 01.05.2023, precum și măsurile care au fost gândite în acest sens.

Carmen PREDA