Pe modelul celor din străinătate/ Piste de biciclete pe viaducte, în județul Hunedoara

189

Pe modelul celor din Italia, Olanda sau Elveția, județul Hunedoara ar putea beneficia de piste de biciclete pe viaducte. Mai precis în Țara Zarandului, pe traseul liniei ferate dezafectate Păuliș – Lunca – Brad.

Ideea a fost avansată în urma discuțiilor purtate la Prefectura Hunedoara cu primarii U.A.T-urilor situate pe traseul fostei căi ferate. Discuțiile s-au concentrat în jurul implementării de proiecte și exploatarea bunurilor pe infrastructura feroviară publică actuală, precum și pe constituirea unui parteneriat între municipiul Brad, comunele Șoimuș, Luncoiu de Jos, Vălișoara și Băița și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

„Îmi doresc să deschidem cât mai mult zona Bradului și să realizăm, împreună cu administrațiile locale din zonă, un proiect care să reprezinte județul Hunedoara în întreaga lume. Nu doar Italia, Olanda sau Elveția pot avea piste de biciclete pe viaducte suspendate. Cred că se poate să le avem și în Țara Zarandului, unde există această linie de cale ferată dezafectată, pe care U.A.T-urile racordate pot să o pună în valoare. Le-am transmis primarilor că este necesar să se asocieze și să găsească o formulă prin care pot accesa fonduri pentru acest proiect. Este o oportunitate inedită și cred că împreună, prin strânsa colaborare, putem să demarăm acest proiect. În calitate de prefect al județului Hunedoara, voi realiza în continuare toate demersurile necesare pentru ca acest proiect să devină realitate”, a declarat la finalul întâlnirii prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Carmen PREDA