Deputat Vetuța Stănescu: Atacul Federației Ruse reprezintă cel mai grav act de agresiune de pe teritoriul Europei

Condamn cu fermitate atacul Federației Ruse împotriva Ucrainei, care reprezintă cel mai grav act de agresiune de pe teritoriul Europei după cel de-al Doilea Război Mondial. Este un atac neprovocat și nejustificat, o încălcare flagrantă a suveranității și integrității teritoriale ale acestei națiuni independente și, totodată, o amenințare gravă la pacea și securitatea Europei.
Invazia trupelor Rusiei în Ucraina reprezintă o agresiune fără precedent asupra valorilor fundamentale ale democrației europene și mondiale, iar victimele directe sunt, din nefericire, oamenii nevinovați prinși în acest conflict extrem de periculos, care luptă acum să-și salveze viața.
Niciun popor, nicio națiune nu are dreptul de a decide pentru altul, nu are voie să se amestece în viața și politica internă ale altui stat independent și suveran.
Îmi exprim deplina solidaritate cu poporul ucrainean și sper în continuare că prin dialog, pe cale diplomatică forțele aliate să poată pune capăt acestui conflict absurd și sângeros provocat de liderul de la Kremlin.
Deputat Vetuța Stănescu, președinte PNL Hunedoara
(Foto: Monitorul Cluj)