Câini pe pârtii și nocturnă inutilă în stațiunea Straja

491

În Valea Jiului turismul este privit drept alternativa la minerit, capabil să amortizeze o parte a șocului economic cauzat de restructurarea industriei extractive. Din păcate, o parte a celor care administrează zonele turistice & domeniile schiabile dovedesc că nu știu să îi păstreze pe cei care aleg stațiunile montane din Valea Jiului pentru relaxare și distracție.

În Straja, de exemplu, stațiune de interes local care s-a dezvoltat de la an la an, natura a fost darnică, iar în această iarnă a nins sau a fost suficient de frig pentru punerea în funcțiune a tunurilor de zăpadă. Din păcate, peisajele spectaculoase nu țin locul unei administrări menite să îi aducă înapoi pe cei care aleg ca destinație stațiunea ce străjuiește municipiul Lupeni.

O dovedesc comentariile unor turiști care au fost în Straja, dar au rămas profund dezamăgiți.

Pe pagina lui Rareș Năstase, realizator în cadrul emisiunii de investigații ”România, te iubesc!”, care a fost de multe ori în zona Lupeniului, un tutist a reclamat faptul că, deși au plătit să poatăs chia și pe nocturnă, pâîrtia Mutu a fost închisă, sec, la ora 17.30. Nu li s-au dat banii înapoi. Înm plus, și parcarea unde și-au lăsat mașinile era, practic, un morman de zăpadă înghețată, complet neîntreținută.

Chiar și Rareș Năstase a precizat că au filmat o haită de maidanezi pe pârtie, iar mai apoi primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță, a afirmat la un post local de televiziune că cei de la Pro TV au adus câinii în stațiune!

Și nu sunt singurele recenzii negative, care, în loc de aducă turiștii în Valea Jiului, îi îndepărtează. În anii precedenți, lucrurile au stat la fel. Iar acest lucru se întâmplă, din păcate, în ciuda investițiilor private menite să dezvolte stațiunea Straja, ori a investitorilor în turism care își dau tot interesul ca lucrurile să meargă cât mai bine.

Poate o mai mare implicare a administrației publice locale din Lupeni ar fi de natură să rezolve aceste neajunsuri, mai ales că Straja este un generator important de fonduri la bugetul local.

Carmen PREDA