Primarul Devei: ”Cei care nu au achitat taxa de salubritate să plătească doar pe primele 2 trimestre”! S-a votat pentru TARIF

80

Primarul municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea, îi îndeamnă pe cei care nu au achitat integral taxa de salubritate pe anul 2023 să o achite doar pe primele două trimestre din acest an. În schimb, cei care au plătit întreaga sumă vor beneficia de compensații ori li se vor restitui diferențele de bani, a precizat edilul.

Adunarea Generală a Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare Deșeuri Hunedoara (ADI Deșeuri) a votat, astăzi, întoarcerea la sistemul tip tarif și nu taxă, dar acest lucru se va întâmpla pe viitorul contract ce urmează să fie scos la licitație.

”Am discutat cu toți primarii prezenți la ședință care va fi varianta pentru noul contract de concesiune a serviciului de salubrizare pe zonele 1, 2 și 3, unite într-o singură zonă. Atât eu cât și ceilalți colegi primari am optat pentru tarif de salubrizare. Am stabilit împreună cu conducerea ADI Deșeuri Hunedoara calendarul pe care îl vom urma. Până marți, 31 ianuarie 2023, ADI Deșeuri Hunedoara va trimite documentația cu studiul de oportunitate pentru tarif. Acesta va fi pus în transparență publică pentru a putea fi consultat de către cetățenii municipiului Deva, care pot veni în această perioadă cu propuneri. Apoi, voi iniția proiectul de hotărâre de consiliu local. ADI Deșeuri Hunedoara va convoca o nouă ședință AGA, în care primarii UAT-urilor din cele trei zone vor vota în conformitate cu mandatul dat de consiliile locale. Le recomand cetățenilor municipiului Deva care nu au achitat integral taxa de salubrizare pe anul 2023, să plătească doar suma aferentă primelor două trimestre (lunile ianuarie-iunie 2023). Celor care au plătit integral taxa de salubrizare pentru anul 2023 li se vor restitui/compensa eventualele sume achitate în plus, conform legii, deci cetățenii nu vor pierde banii. Vom anunța ulterior data la care se vor putea depune cererile de restituire/compensare a taxei de salubrizare”, a explicat primarul municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea.

De precizat că pe tarif, banii sunt colectați de operator, care are obligația să încheie contract cu fiecare beneficiar. Primarii nu vor mai fi astfel casierii firmei de salubritate, cum se întâmplă acum!

Carmen PREDA