Cum au rămas sute de localnici din comuna Romos fără apă pentru grădini și animale. Consilierul local care le-a blindat conducta!

1501

Un consilier local ALDE din comuna Romos a lăsat sute de oameni fără apa pe care o foloseau uneori pentru grădini și animale. Apa venea din pârâul care străbate satul Romoșel și ajungea tot în pârâu, printr-o conductă veche de zeci de ani, ciuruită de trecerea vremii. Ioan Dorin Stroia nu s-a lăsat până când nu a văzut lacătul pus pe robinet, după ce a scris pe la toate instituțiile care puteau face acest lucru.

Consilierul local ALDE Ioan Dorin Stroia nu pare să se fi gândit niciun moment la consătenii săi. Avea un singur gând: să vadă conducta blindată, așa încât apa care trecea pe acolo încă de pe vremea în care funcționa complexul de creștere a porcilor (aflat acum în ruină) să nu mai poată fi folosită de oameni. Că, vezi Doamne, apa nu este ”fiscalizată” și cei care o folosesc nu plătesc pentru ea. Că apa era ”sifonată” și că nu toți beneficiau de ea. Apropo, la cine oare se referea alesul local, că din atitudine și acțiuni nu pare să se gândească prea mult la localnici.
Apa respectivă nu era potabilă, pentru că nu era tratată. Era captată din pârâu încă de pe vremea în care s-a înființat complexul de porci din localitate, adică înainte de 1989, și ajungea tot în pârău. Primăvara și toamna, când albia pârâului nu era afectată de secetă, cei care locuiesc în zonă, sute de oameni de altfel, își udau grădinile sau adăpau animalele cu apa din această conductă, pe care consilierul local s-a chinuit să o blindeze, pe motiv că restabilește legalitatea.

Nici vorbă să susțină cineva încălcarea legii dar, așa cum precizam, apa este transportată printr-o conductă veche, ciuruită de vreme, prin găurile căreia o mare parte oricum se pierde pe traseu.
Demersul consilierului local ALDE Ioan Dorin Stroia este cu atât mai ciudat cu cât conducta nu aparține Primăriei Romos, cei care au deținut în proprietate complexul de creștere a porcilor nu au făcut vreo sesizare și nici actualul proprietar al ruinelor complexului nu a reclamat acest fapt, din informațiile noastre.

Degeaba i-au explicat colegii din Consiliul Local că acțiunea lui este nefirească, iar aici includem tot spectrul politic după cum scrie chiar Stroia pe grupul său de Facebook (PSD, USR, ALDE), că omul nu și nu! A ținut-o morțiș cu legalitatea și ”sifonarea apei”.

Luni, ca urmare a demersului lui Ioan Dorin Stroia, consilier local în cadrul Consiliului Local Romos, cei de la Apele Române au pus lacăt pe robinet, lăsând astfel sute de oameni din Romoșel fără apă pentru animale și grădini.
Întrebarea care rămâne este: cui folosește demersul alesului local? Sau la ce? De ce se răzbună acesta pe oamenii din comună?

Carmen PREDA