Primăria Lupeni are mână proastă la firmele de deszăpezire?! Contracte onorate deficitar

108

Primăria Municipiului Lupeni pare să nu aibă deloc mână bună la firmele cu care încheie contract pentru deszăpezire. Anul acesta, lupenenii s-au lovit de nămeții care le blocau străzile, iar drumul principal era aproape impracticabil chiar și după ce ninsorile s-au oprit. Și nu e prima dată.

După vreo două zile de când localnicii și-au manifestat nemulțumirea față de troienele de zăpadă de pe străzi și trotuare, primarul municipiului Lupeni Lucian Resmeriță a anunțat că amendează firma aflată sub contract cu administrația publică cu 100.000 de lei pentru că nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale.

”Firma de deszăpezire nu reușește să satisfacă nevoile comunității. Firma de deszăpezire nu reușește să intervină în cartiere în timp corespunzător. Firma va fi sancționată cu 100.000 lei și dacă nu-și intensifică activitatea până mâine dimineață, vom merge și cu alte sancțiuni”, a scris Lucian Resmeriță pe pagina sa de Facebook.

Potrivit informațiilor oficiale, firma în cauză este Prestcom Hercules SRL, iar contractul, spune edilul lupenean, s-ar fi încheiat în urmă cu aproximativ un an și jumătate.

În 2016, situația era trasă parcă la indigo. Diferența era că atunci primar era Cristian Resmeriță, fratele lui Lucian Resmeriță, dar și acesta anunța public sancționarea firmei de deszăpezire. În iarna anului 2021, Lupeniul era tot sub asediul zăpezii, iar localnicii au fost, de asemenea, nemulțumiți de situație.

Carmen PREDA