Peste 90 de insule ecologice de gunoi, realizate la Deva

90

Peste 90 de insule ecologice digitalizate pentru deșeuri vor fi realizate la Deva cu fonduri europene prin PNRR. Valoarea eligibilă a acestui proiect este de 7.815.363,68 lei cu TVA (aproape 1, 6 milioane euro).

Potrivit primarului Florin Nicolae Oancea, obiectivul specific al acestui proiect este dezvoltarea unui management eficient, prin suplimentarea capacităților de colectare separată, reutilizarea și valorificarea deșeurilor.

”Căutăm permanent soluții cât mai civilizate, cu impact scăzut asupra mediului și a eliminării disconfortului cetățenilor. Construirea acestor insule digitalizate supraterane reprezintă soluția adecvată în vederea implementării colectării separate a deșeurilor, controlului și monitorizării parametrilor de calitate a mediului și cu impact direct asupra sănătății populației”, a declarat primarul Devei, Florin Nicolae Oancea.

Ministerul Mediului a anunţat miercuri că au fost aprobate 167 de cereri de finanţare depuse de autorităţile locale pentru construirea de insule ecologice digitalizate, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Carmen PREDA