Începe distribuirea cardurilor de energie în județul Hunedoara

495

În județul Hunedoara au ajuns primele 9.000 de carduri de energie, iar de vineri dimineață factorii poștali vor începe distribuirea lor către beneficiari.

Maria Czane, directorul Oficiului Județean de Poștă Hunedoara, a precizat că, la data de 1 februarie 2023, pentru județul Hunedoara erau 38.646 de carduri eligibile.

”Astăzi am primit primele 9.000 de carduri pe care le-am prelucrat și le-am trimis în teren. Începând de mâine dimineață, factorii noștri poștali le vor distribui către beneficiari”, a declarat Maria Czane, directorul Oficiului Județean de Poștă Hunedoara.

În perioada următoare vor ajunge și restul cardurilor, care, de asemenea, vor fi distribuite în teritoriu.

De precizat că OJP Hunedoara asigură call center-ul pentru numărul unic 0319966, de luni până vineri, între orele 8.00 – 20.00, unde pot fi obținute informații suplimentare despre aceste carduri de energie.

Ajutorul acordat de Guvern pentru plata facturilor la enerhie va putea fi utilizat începând cu 20 februarie și are o valoare de 1.400 lei, care se acordă în două tranșe a câte 700 lei, în lunile februarie și septembrie. Se pot plăti facturi curente ori restante la electricitate, gaz și orice formă de încălzire (inclusiv termoficarea în sistem centralizat), până la 31 decembrie 2023.

Beneficiarii acestor carduri sunt pensionarii peste 60 de ani cu pensia sub 2.000 lei, pensionarii de invaliditate cu venituri sub 2.000 lei, persoanele cu handicap grav, accentuat ori mediu cu venituri sub 2.000 de lei, familiile cu alocație de susținere și cei care încasează ajutor social.

Carmen PREDA