Ședință cu scântei la ADI Deșeuri. De partea cui e Stoian?!

193

A fost ședință cu scântei, luni, la ADI Deșeuri, după ce directorul acestei structuri, care ar trebui să reprezinte interesele beneficiarilor, ale unităților administrativ teritoriale și locuitorilor acestora, a afirmat răspicat că nu va accepta amendamente la caietul de sarcini în timpul ședinței AGA. Edilii hunedoreni își pun din nou la întrebarea: ale cui interese le reprezintă totuși directorul ADI Deșeuri, Dan Stoian.

Discuțiile s-au purtat luni, cu o zi înainte de întrunirea Adunării Generale a Acționarilor în care trebuia să se aprobe caietul de sarcini pentru licitația ce urmează să aibă loc pentru licitația ce urmează să aibă loc pentru atribuirea serviciului de salubritate pentru zonele 1,2 și 3. Directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – Sistem Integrat de Gestionare Deșeuri Hunedoara (ADI Deșeuri), Dan Stoian, s-a opus categoric solicitării venite din partea unui primar prezent la ședință care susținea ideea ca amendamentele să poată fi susținute și votate, în mod firesc, și în timpul acestei ședințe, așa cum se întâmplă în Consiliile Locale, de exemplu. Răspunsul a fost categoric: NU. Adică sunt luate în calcul doar observațiile venite în scris până luni. Iată cum s-a purtat dialogul:

Dan STOIAN – director ADI Deșeuri

”Primar: Vreau să știu cum se va întâmpla, practic, la ședință. În caietul de sarcini ar trebui să introducem câteva amendamente. Eu am făcut câteva sugestii, cred că și alți colegi de-ai mei, dar trebuie să le supunem la vot. Cum le susținem la vot? Aici este o discuție pur tehnică.

Dan Stoian: Domnule primar, vă răspund. Am primit până astăzi de dimineață modificări. La ultimele modificări am răspuns vineri, printr-o adresă, pentru toate UAT-urile din zona Brad – Hațeg – Centru. Am adresa în care am trecut absolut tot ce ni s-a cerit

Primar: Domnule Stoian, ați citit unele observații, dar nu sunt toate acolo

Dan Stoian: Sunt toate care le-am primit noi scris

Primar: Am înțeles. Cum facem practic mâine, când votăm? Amendamentele pe care le avem fiecare. facem propuneri aici, în sală, ca și amendamente și le votăm toți?

Dan Stoian: Nu. Le-am pus aici

Primar: Nu aveți cum să le puneți pe toate, pentru că nu le-ați primit pe toate. (…) Cum este procedura? Cum le propun? Că altfel ne întoarceți așa, de o să votăm și o să iasă nu cum vrem noi, ci cum vor alții. Cred că este corect să propunem amendamentele aici, în sală și să le supunem la vot. Iar amendamentele respective, dacă întrunesc majoritatea, să fie trecute și în caietul de sarcini. Asta vreau să spun. Să nu ne trezim mâine pe repede – înainte

Dan Stoian: Tot ce am primit scris le-am trecut. Dacă ai primesc ceva, le introduc mâine

Primar: Nu ați înțeles întrebarea. Cine le introduce?

Dan Stoian: Noi. Noi introducem în caietul de sarcini

Primar: Și noi ce suntem? Noi nu putem face în ședință amendamente?

Dan Stoian: NU! Eu v-am trimis răspuns la tot ce mi-ați solicitat. Am trei pagini”

În aceste condiții, unul dintre edili ar fi anunțat că va ataca în instanță hotărârea ce urmează să fie luată în legătură cu aprobarea caietului de sarcini, pe motiv de nelegalitate.

Nu este pentru prima dată când sunt suspiciuni că directorul ADI Deșeuri ar înclina balanța în favoarea operatorului. Să nu uităm că primarii au trebuit să se lupte efectiv cu directorul ADI Deșeuri, Dan Stoian, pentru binele cetățeanului și nu pentru cel al operatorului de deșeuri, când s-a votat reîntoarcerea la sistemul tip tarif și nu taxă pentru viitorul contract.

Pentru ca totul să fie absolut transparent, unul dintre edili a cerut astăzi înregistrarea ședinței.

Carmen PREDA