Solicitare comună pentru nodul rutier de la ieșirea din Deva, transmisă la Ministerul Transporturilor. Problemele din infrastructura rutieră, dezbătute la Prefectura Hunedoara

261

Mai multe probleme legale de infrastructura rutieră din județul Hunedoara au fost dezbătute astăzi în cadrul unei ședințe de lucru convocată de prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian. Întâlnirea a avut drept scop consultarea de către reprezentantul Guvernului în teritoriu a factorilor de decizie, pentru a trasa împreună o direcție clară și pentru a identifica soluțiile comun agreate pentru a debloca situația construirii nodului rutier care asigură atât accesul, cât și descărcarea de pe autostrada A1, proiect care de ani de zile nu este implementat. Decizia luată la finalul ședinței de lucru a fost de a înainta o solicitare comună către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, pentru a sprijini demersul de construire a unui nod rutier.

Discuțiile s-au axat practic pe construcția nodului rutier de la ieșirea din municipiul Deva pe DN7 la intersecția DN76, în zona podului de peste râul Mureș; construcția sensului giratoriu din localitatea Sântandrei la intersecția DN7 cu DJ700, dar și starea de viabilitate a rețelei de drumuri naționale și județene din județul Hunedoara, precum și necesitatea executării unor lucrări de investiții sau lucrări de întreținere și reparații pe sectoarele de drumuri care prezintă probleme.

„Întâlnirea de lucru pe care am convocat-o astăzi are loc în urma mai multor sincope identificate pe sectoarele de drum care se află în proximitatea municipiului Deva, care asigură descărcarea traficului rutier de pe autostrada A1 sau care reprezintă un punct nodal între drumurile naționale și cele județene.

Întâlnirea a avut drept scop consultarea factorilor de decizie, pentru a trasa împreună o direcție clară și pentru a identifica soluțiile comun agreate pentru a debloca situația construirii nodului rutier care asigură atât accesul, cât și descărcarea de pe autostrada A1, proiect care de ani de zile nu este implementat.
Au fost analizate mai multe soluții tehnice, în așa fel încât acestea să fie adecvate pentru toți actorii instituționali angrenați în discuții, iar în cele din urmă, împreună cu aceștia, am luat decizia de a înainta o solicitare comună către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, pentru a sprijini demersul de construire a unui nod rutier”, a precizat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

În momentul de față, există mai multe obiective de investiții și de reparații capitale aprobate, care se vor derula în anul 2023 în județul nostru:, respectiv:
1. Consolidarea și amenajarea DN7A Obârșia Lotrului – Petroșani;
2. Reamenajarea intersecției DN66 cu sensul giratoriu în localitatea Hațeg;
3. Amenajarea intersecției DN7 cu DN76;
4. Consolidarea DN74;
5. Consolidarea DN66A.

”În calitate de prefect al județului Hunedoara, voi depune toate diligențele pentru ca proiectele de interes public să fie implementate cu succes”, a mai spus prefectul județului Hunedoara.

La ședința organizată la la sediul Instituției Prefectului – județul Hunedoara au participat directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri – Timișoara, Nicoleta Pordea, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, primarul municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea, administratorul public al municipiului Deva, Traian Berbeceanu, primarul comunei Vețel, Ioan Hențiu și șeful Secției Drumuri Naționale Deva, Dorel Neamț.

Carmen PREDA