Teroare în Primăria Hațeg. Un bărbat înarmat cu un topor a spart mai multe geamuri și apoi s-a urcat pe balustrada balconului de la etaj! – VIDEO

688

Un bărbat de 49 de ani din Hațeg a produs teroare astăzi în sediul Primăriei Orașului Hațeg. A venit înarmat cu un topor, a spart mai multe geamuri, a urcat la etaj și mai apoi s-a suit pe balustrada balconului, ținându-se doar de catargul unui steag. De aici l-a recuperat poliția și l-a dus la audieri.

Fapta s-a produs astăzi, în jurul orei 12.00, iar polițiștii spun că bărbatul ar fi fost supărat pentru că nu a primit o locuință socială din fondul locativ al primăriei. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

”Astăzi, în jurul orei 12:00, Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată pe numărul de urgență 112 cu privire la faptul că un bărbat înarmat cu un topor a spart mai multe geamuri din sediul Primăriei Orașului Hațeg și a urcat la etajul 1 al instituției, nemulțumit fiind de faptul că nu i-a fost acordată o locuință socială. Imediat, la fața locului s-au deplasat polițiștii de ordine publică împreună cu o patrulă de jandarmi, care l-au imobilizat pe bărbat și l-au condus la sediul Poliției Orașului Hațeg”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara

Primarul orașului Hațeg, Adrian Pușcaș, spune că îl cunoaște pe bărbat și a mai fost la primărie, dar niciodată nu a fost recalcitrant. Pușcaș a precizat că, din câte știe, bărbatul locuiește împreună cu concubina lui într-o locuință închiriată, dar nu a depus niciodată cerere pentru o locuință socială.

Astăzi a mai fost o dată în primărie, dar nu a dat niciun semn de nemulțumire. Ulterior s-a întors cu un topor, iar polițistul local de la poartă nu a putut să îl oprească, deși a folosit chiar și un spray lacrimogen.

”A venit cu toporul în mână, a spart geamurile de la intrare. Paza este asigurată la noi de Poliția Locală, cel de la Poliția Locală a încercat să-i opună rezistență, i-a dat și cu spray lacrimogen, dar degeaba. A urcat pe scări la etajul I, în sala de ședințe, a spart geamul și s-a suit pe balcon sprijinit de catarg și a stat acolo până a venit poliția”, a declarat primarul orașului Hațeg, Adrian Pușcaș.

Pe de altă parte, este posibil ca individul să sufere și de unele afecțiuni psihice. la Zilele Orașului Hațeg s-a suit pe scenă și a întrerupt spectacolul, dar acest lucru poate fi stabilit doar printr-o expertiză medicală de specialitate.

Acum, pe numele lui polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, urmând să fie reținut pentru 24 de ore.

Carmen PREDA